Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
RK

Tholdrin

22. 3. 2010 23:49
Umělost

Jak by jste mohla vědět - nejvíce neznamená nejlépe. ČSSD se snaží mít vyrovnané počty a místo aby dané pozice obsadily těmi lidmi na tu pozici prostě nejlepšími tak mají předepsaný počet žen - i díky tomu se volby na místopředsedy a podobně u nich změnily na frašku.

To samo o sobě je dosti špatné znamení pro stranu. Jde o protěžování minority na úkor majority - a nejsou zohledněny schopnosti toho člověka. Je to stejně hloupé jako když se zmíněná oranžová, dříve růžová, strana pokusila vymyslet jako volební tahák povinné kvóty na procentuální zastoupení žen v top managementu.

Na těchto úrovních už to není o tom, že by ženy byly znevýhodňovány a byli jim stavěny překážky - právě naopak, často kvůli populistické snaze mít ve vedení ženy se na pozici dostane někdo naprosto nekompetentní. Jde spíše o to, že ty schopné a kompetentní si v dnešní době opravdu říkají, že mají na víc než je politika. A abych pravdu řekl - kdo jim to může zazlívat? Jak prestižní povolání je politik? 

0 0
možnosti
LB

lord_voldemort

22. 3. 2010 23:40
V tomhle věku

už by jste měla mít rozum :-)

0 0
možnosti
MK

Bob-an

22. 3. 2010 23:35
Otazka je

Jestli to ze v politice je malo zen je znamka nerovnych sanci, nebo toho ze zeny se proste do politiky tolik necpou..... to same je treba v top managementu: kdyz se zeptate treba ve tride na VS kdo by chtel byt nekdy topmanager tak se prihlasi 30-50% chlapcu a tak maximalne 10% divek... tzn to ze nekde prevazuji muze e nekde zeny nemusi byt zrovna dano tim ze by nekdo nekoho zvyhodnoval.... ej spousta odvetvi kde je mnohem vice zen nez muzu a taky si chlapi nestezujou ze jsou diskriminovani a jako dukaz neberou to ze v danem oboru je vic zen....

0 0
možnosti
M

milanalois

22. 3. 2010 23:33
Ženy nejsou ve vedení stran proto,

protože se tam neprobojovaly.

Strany, ve kterých ta místa ženám darovali, dopadly špatně - např. Zelení, u nichž ženy ve vedení dělaly hlavně a především absurdní a nesmyslné rozbroje, až rozvrátily stranu a dokonce i vládu, v níž ta strana nezaslouženě byla.

0 0
možnosti
  • Počet článků 114
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1356x
Píšu, protože můžu, fotím, protože mě to baví
promotion-and-affiliation